top of page
NidarosdomensJentekor_BERRE18653.jpg

Om oss

Nidarosdomens jentekor
- Fra hjerte til hjerte
 

Nidarosdomens jentekor består av 80 sangere i alderen 10-20 år, og har base i Nidarosdomen, Trondheims kulturelle og historiske hjerte. Etablert i 1992, har koret utviklet seg til et av Norges ledende jentekor, kjent for utsøkt musikalitet, innovativ programmering og engasjement i å fremføre ny musikk spesielt skrevet for jente- og damekor.


Under ledelse av dirigent og kunstnerisk leder, Anita Brevik, ønsker vi å skape sterke musikalske opplevelser for publikum fra hjerte til hjerte, som vår visjon sier. Vi  opptrer jevnlig med profesjonelle artister og musikere, inkludert jevnlig samarbeid med Trondheim Symfoniorkester, Trondheimsolistene og flere internasjonale og nasjonale aktører.


Vi har et bredt samarbeid innen nasjonal og internasjonal kultur. Fra æren av å synge i Prinsesse Märtha Louise og Ari Behns vielse, til å opptre for medlemmer av regjeringen og det norske kongehus, har vi satt vårt preg på mange store anledninger. Hver jul kan NRKs seere oppleve koret på direktesendt høytidsmesse på 1. juledag. Internasjonalt har vi blitt anerkjent gjennom samarbeid med amerikansk TV, vårt prestisjefylte deltakelse under Verdenssymposiet for kormusikk i Argentina, hvor vi var et av 20 kor valgt fra toppkor over hele verden, og ikke minst våre Grammy-vinnende og nominerte album; Magnificat, Lux og Tuvayhun.


Vi er drevet av våre verdiord: å være tydelige i vår musikalske formidling, stolte av vår arv og kunstneriske prestasjoner, modige i våre valg av repertoar og presentasjonsformer, og nære i vår tilnærming til publikum, samarbeidspartnere og blant medlemmene selv.


Som tilknyttet Nidarosdomen er vi stolte bærere av en tusenårig kirkemusikalsk tradisjon. Vi er mer enn bare et kor; vi er en institusjon som gir jenter en mulighet til å utvikle seg både musikalsk, og personlig, og samtidig være en integrert del av Trondheims kulturliv.

NidarosdomensJentekor_BERRE18424.jpg

Anita Brevik
- Dirigent og kunstnerisk leder
 

Anita Brevik er kunstnerisk leder og dirigent for Nidarosdomens jentekor. Hun har vært med siden koret ble startet i 1992. Hennes systematiske og bevisste arbeid med å bygge og pleie jentestemmene har gitt resultater i form av en varm og homogen korklang, og som er blitt ett av korets varemerker. Anita er opptatt av at koret både skal være en musikalsk skole og et dannelsesprosjekt. I viktige år av de unge jentenes liv lærer de orden, disiplin, tålmodighet og verdien av å tilstrebe kvalitet og være godt forberedt. Og at hver enkelt stemme og personlighet er unike brikker i den helheten som koret utgjør. Anita Brevik mottok i 2018 Kongens Fortjenstmedalje for sitt arbeid med jentekoret.

Maria Næss
- Akkompagnatør og repetitør
 

Maria Næss har sin klaverutdannelse fra Musikkonservatoriet i Trondheim (nå institutt for musikk ved NTNU), og har bred erfaring som solist, akkompagnatør og kammermusiker. Maria har vært korets faste repetitør og akkompagnatør gjennom mange år, og underviser også ved musikklinja på Heimdal videregående skole. I tillegg komponerer hun og jobber freelance som pianist og akkompagnatør.
maria næss_edited.jpg
Oda Fredriksen_edited.jpg

Oda Fredriksen
- Sangpedagog
 

Oda Fredriksen har master i klassisk sang fra NTNU Institutt for musikk og har sin bachelor fra Universitetet i Agder og Barratt Due Musikkinstitutt. Bosatt i Trondheim jobber hun freelance som solist og ensemblesanger. Hun er en mye brukt ensemblesanger og har vært engasjert til Kilden Vokalensemble, Trondheim Vokalensemble og Utopia&Reality Chamberchoire. Hun har også vært engasjert til flere operaproduksjoner ved Opera Trøndelag og Trondheim Symfoni&Opera. For tiden synger hun med Trondheim Vokalensemble, i tillegg til å undervise som sangpedagog i Opera Trøndelags Operaskole. Oda har vært ansatt som sangpedagog for Nidarosdomens Jentekor (Ungdomsgruppa) siden høsten 2022. 

Hege Stokstad
- Sangpedagog
 

Hege Fernanda Stokstad er fra Trondheim og er utdannet klassisk sanger og faglærer i musikk ved Høgskolen i Stavanger med fordypning i Dans & Drama og Tidligmusikk. Hun har vært ansatt som sangpedagog ved Kulturskolen i Trondheim i 25 år, men jobber nå, ved siden av å være sangpedagog for Jentegruppa, som frilans utøver, og tar oppdrag for Den kulturelle barnehage – og skolesekken. Hege har erfaring fra arbeid med forskjellige musikalske konstellasjoner, fra mindre ensembler til store musikkdramatiske oppsetninger og teaterproduksjoner. Hun har selv korerfaring fra blant andre Symfoniorkesterets kor, Midtnorsk Solistensemble og Trondheim Kammerkor og er medlem av kammergruppa Billuca Ensemble som har base i Trondheim.
Hege Fernanda Stokstad FOTO_edited.jpg
IMG_0939.jpeg

Johanne Bjørkhaug
- Sangpedagog

 

Johanne Bjørkhaug er utdannet kirkemusiker fra Norges musikkhøgskole og har en master i barne- og ungdomskorledelse fra Hochschule für Musik, Theater und Medien Hannover. I sin utdannelse i Hannover har hun blant annet fokusert på sang- og noteopplæring for barn. Johanne har ledet aspirantkoret siden 2018. Hun jobber som kantor i Meldal og Løkken menigheter, hvor hun også driver et barnekorarbeid, og er i tillegg til jentekoret også en av to ledere for aspirantkoret til Nidarosdomens Guttekor. 
 

Becoming a Member
Would you like to seing in the Nidaros Cathedral Girls' Choir?
We accept new singers to our Training Choir (ages 8-10) every fall
Grasrot vervekort med QR kode_edited.jpg
bottom of page