Nidarosdomens jentekor

Nidaros Cathedral Girls' Choir © 2019

Nidarosdomens jentekor

Dirigent Anita Brevik

Nidarosdomens jentekor ble stiftet i 1992, og er et av fem kor i Nidarosdomen. Koret kjennetegnes ved høy kunstnerisk kvalitet og stor musikalsk spennvidde. Vi deltar aktivt i Nidarosdomens gudstjenesteliv, og holder egne konserter i og utenfor kirken. I tillegg kommer også turneer, konkurranser, festivaler, CD-innspillinger og oppdrag for næringsliv og andre. Koret har ca. 75 medlemmer og består av Jentegruppa 10 – 13 år med 30 medlemmer og Ungdomsgruppa 14– 20 år med 45 medlemmer. I tillegg kommer aspirantkoret, som er knyttet til Trondheim kommunale kulturskole (TKK), under ledelse av Johanne Bjørkhaug. Dirigent og kunstnerisk leder for Nidarosdomens jentekor er Anita Brevik. Hun har vært med siden koret ble startet i 1992 og er en viktig inspirasjonskilde for jentene.

- Anita Brevik
Dirigent og kunstnerisk leder
Anita Brevik er kunstnerisk leder og dirigent for Nidarosdomens jentekor. Hun har sin utdanning som sanger og vokalpedagog fra Musikkonservatoriet i Trondheim. Brevik har vært med siden koret ble startet i 1992 og alltid vært en viktig inspirasjonskilde for jentene. Hennes systematiske og bevisste arbeid med å bygge og pleie jentestemmene har gitt resultater i form av en varm og homogen korklang. Dette er et av korets varemerker. Brevik ønsker å øke jentenes musikalske forståelse og å gi dem gode vokale og musikalske forbilder gjennom ulike samarbeidspartnere, genrer og uttrykksformer. Siden 2011 har hun vært Europas representant i kunstnerisk komité for det tiende Verdenssymposiet for kormusikk, som ble avholdt i Seoul, Sør-Korea i august 2014.

Vil du være med på store musikalske opplevelser?
Vi tar opp nye sangere til aspirantkoret hver høst.
  • Instragram
  • SoundCloud