top of page
  • Facebook
  • Instagram
- Nidarosdomens jentekor
Fra hjerte til hjerte
NidarosdomensJentekor_BERRE18653_edited.jpg
Nidarosdomens jentekor ble stiftet i 1992, og er et av fem kor i Nidarosdomen. Koret kjennetegnes ved høy kunstnerisk kvalitet og stor musikalsk spennvidde. Vi deltar aktivt i Nidarosdomens gudstjenesteliv, og holder egne konserter i og utenfor kirken. I tillegg kommer også turneer, konkurranser, festivaler, CD-innspillinger og oppdrag for næringsliv og andre. Koret har ca. 80 medlemmer og består av Jentegruppa 10 – 13 år med 30 medlemmer og Ungdomsgruppa 14– 19 år med 50 medlemmer. I tillegg kommer aspirantkoret, som er knyttet til Trondheim kommunale kulturskole (TKK), under ledelse av Johanne Bjørkhaug. Dirigent og kunstnerisk leder for Nidarosdomens jentekor er Anita Brevik. Hun har vært med siden koret ble startet i 1992 og er en viktig inspirasjonskilde for jentene.

 

- Anita Brevik
Dirigent og kunstnerisk leder
Anita Brevik er kunstnerisk leder og dirigent for Nidarosdomens jentekor. Hun har vært med siden koret ble startet i 1992. Hennes systematiske og bevisste arbeid med å bygge og pleie jentestemmene har gitt resultater i form av en varm og homogen korklang, og som er blitt ett av korets varemerker. Anita er opptatt av at koret både skal være en musikalsk skole og et dannelsesprosjekt. I viktige år av de unge jentenes liv lærer de orden, disiplin, tålmodighet og verdien av å tilstrebe kvalitet og være godt forberedt. Og at hver enkelt stemme og personlighet er unike brikker i den helheten som koret utgjør. Anita Brevik mottok i 2018 Kongens Fortjenstmedalje for sitt arbeid med jentekoret.
- Maria Næss
Akkompagnatør og repetitør
Maria Næss har sin klaverutdannelse fra Musikkonservatoriet i Trondheim (nå institutt for musikk ved NTNU), og har bred erfaring som solist, akkompagnatør og kammermusiker. Maria har vært korets faste repetitør og akkompagnatør gjennom mange år, og underviser også ved musikklinja på Heimdal videregående skole. I tillegg komponerer hun og jobber freelance som pianist og akkompagnatør.
- Tonje Eero Hove
Sangpedagog

Sopranen Tonje Eero Hove kommer fra Lakselv i Finnmark og har sin utøvende bachelor fra NTNU Institutt for musikk, hvor hun studerte under Kåre Bjørkøy og Elisabeth Meyer-Topsøe. Hun avsluttet sin mastergrad ved Operahøgskolen i Oslo våren 2013 med Toril Carlsen som sin lærer og debuterte samme år som Arminda i operaen La finta giardiniera på Den Norske Opera & Ballett. Hove har i tillegg gjort roller som Fiordiligi i Cosi fan tutte, Helena i A Midsummer night’s dream, First Witch i Dido & Aeneas og Ortlinde i Die Walküre. Høsten 2021 skal Tonje synge to hovedroller, Fredkulla i operaen Fredkulla av Martin Andreas Udbye og Sigrun i Heksehammeren av Ragnar Rasmussen.

Hover er også en meget ettertraktet konsertsanger og figurerer både i Nidarosdomen og på andre konsertarenaer i Trøndelagsdistriktet.
Ved siden av sitt solistiske virke er Tonje fast ansatt i Trondheim Vokalensemble, der ensemblet synger alt fra opera og kirkemusikk til musikaler og a capella konserter. Hun har jobbet som sangpedagog i Nidarosdomens Jentekor siden våren 2020.

Tonje Eero Hove.jpeg
- Johanne Bjørkhaug
Aspirantkorleder

Johanne Bjørkhaug er utdannet kirkemusiker fra Norges musikkhøgskole og har en master i barne- og ungdomskorledelse fra Hochschule für Musik, Theater und Medien Hannover. I sin utdannelse i Hannover har hun blant annet fokusert på sang- og noteopplæring for barn. Johanne har ledet aspirantkoret siden 2018. Hun jobber som kantor i Meldal og Løkken menigheter, hvor hun også driver et barnekorarbeid, og er i tillegg til jentekoret også en av to ledere for aspirantkoret til Nidarosdomens Guttekor. 

IMG_0939.jpeg
Bli medlem
Vil du være med på store musikalske opplevelser?
Vi tar opp nye sangere til aspirantkoret hver høst.
bottom of page