top of page

Nidarosdomens jentekor

Dirigent Anita Brevik

  • Facebook
  • Instagram

Nidarosdomens jentekor ble etablert i 1992, og hører til i Nidaros domkirke i Trondheim. Koret består av Jentegruppa (10-13 år) og Ungdomsgruppa (14-19 år), totalt 80 medlemmer. Dirigent og kunstnerisk leder er Anita Brevik. Jentekoret har etablert seg som et av Norges ledende jentekor, kjent for utsøkt musikalitet og nytenkende programmering. Koret kjennetegnes ved høy kunstnerisk kvalitet, stor musikalsk variasjon og har urfremført en rekke verk. Nidarosdomens jentekor har alltid hatt høye kunstneriske ambisjoner, med et spesielt ønske om å bidra til at det blir skrevet og fremført ny musikk for jente-og damekor. Koret opptrer jevnlig med profesjonelle artister og musikere, og samarbeider tett med Trondheim symfoniorkester og TrondheimSolistene. Av andre norske ensembler har de jobbet med Kringkastingsorkesteret, Norsk Barokkorkester, folkemusikkgruppen Majorstuen og artister som Arve Henriksen, Trygve Seim, Sissel Kyrkjebø, Ståle Storløkken, Tine Thing Helseth, Karin Krog, Trio Mediæval m fl. Koret har også samarbeidet med internasjonalt anerkjente dirigenter som Andrew Parrott, Bob Chilcott, Stephen Layton, Edward Higginbottom og Anton Armstrong.

 

I 2002 sang de i Prinsesse Märtha Louise og Ari Behns vielse, og har opptrådt for medlemmer av regjeringen og og det norske kongehus ved en rekke anledninger. To ganger har koret vært med på juleproduksjoner for amerikansk TV i samarbeid med St. Olaf Choir. Programmene ble spilt inn i Nidarosdomen og ble sendt på PBS og NRK både i 2005 og 2013. Produksjonen fra 2013 «Christmas in Norway with The St. Olaf Choir and the Nidarosdomens Jentekor» ble hedret med to regionale EMMY-priser.

 

I 2011 holdt koret konserter under World Symposium on Choral Music i Puerto Madryn, Argentina, som ett av 20 kor plukket ut blant topp kor fra hele verden. Ellers har de gitt en rekke konserter i og utenfor Trondheim, både nasjonalt og internasjonalt og deltar jevnlig på høymesser i Nidarosdomen. Nidarosdomens jentekor mottok Trondheim kommunes kulturpris i 2010, og ble i januar 2018 hedret med Liv Ullmann-prisen. Albumet MAGNIFICAT (2014) ble nominert til GRAMMY. Albumet LUX (2019) vant GRAMMY i kategorien Best Immersive Audio Album og korets siste album TUVAYHUN (2022) ble nominert i to GRAMMY-kategorier.

bottom of page