top of page
NidarosdomensJentekor_BERRE18653_edited.jpg

søn. 23. okt.

|

Nidarosdomen

One Touch of Nature - Jubileumskonsert med Anne Dudley

Vi har den store gleden av å urfremføre et bestillingsverk av den britiske Oscar-vinnende komponisten Anne Dudley. Hun medvirker også selv sammen med Trondheimsolistene.

One Touch of Nature - Jubileumskonsert med Anne Dudley
One Touch of Nature - Jubileumskonsert med Anne Dudley

Tid & sted

23. okt. 2022, 20:00 CEST

Nidarosdomen, Bispegata, Trondheim, Norge

Om arrangementet

Den Oscar-vinnende filmkomponisten Anne Dudley kommer til Trondheim! Dudley har skrevet et bestillingsverk til Nidarosdomens jentekor i anledning vårt 30-årsjubileum. Opplev verdenspremieren av verket "One Touch of Nature", som vi urfremfører sammen med TrondheimSolistene i Nidarosdomen. I tillegg får vi høre Dudley selv på pianoet spille sitt nye instrumentalverk "Crossing the Bar."

Selv om Dudley har skrevet mest for film, har hun skrevet mye for kor og stemmer i sin filmmusikk. Dette kan man blant annet høre i TV-serier som Poldark (se klipp) eller i filmer som American History X (se klipp).

I verket "One Touch of Nature", har hun hentet tekster fra ulike kilder innen temaet "rewilding". Verket har to gjennomgående budskap: Menneskets etter hvert manglende kontakt med naturen, men også naturens fantastiske evne til å fornye seg selv. "Naturen har, dersom den gis mulighet til, en enorm evne til å gjenopprette økologisk balanse", skriver Dudley i sin omtale av verket. Tenk bare på våren, som kommer hvert år og gir et yrende liv ut av en mørk vinter.

Vi har også en ordentlige perle på programmet med hennes "Pie Jesu" for sopransolist og strykere. Solistene på konserten er tidligere sangere i Nidarosdomens jentekor, og som nå er i starten av sine egne solokarrierer.

Velkommen til en musikalsk gripende feiring av vårt 30-årsjubileum!

En stor takk til våre støttespillere i Sparebank1 SMN, Koteng Holding, Norsk Kulturråd og Torstein Erbos Gavefond som har bidratt til å gjøre dette mulig.

Billetter:

Ticketmaster.no

Medvirkende: Nidarosdomens jentekor TrondheimSolistene Anne Dudley, piano

Frida Karla Stordal Skotte, sopran Frøydis Fegran Kopperud, alt Anita Brevik, dirigent

Billettsalget er snart i gang!

Program:

Anne Dudley: One touch of Nature (ufremføring)

Anne Dudley: Pie Jesu

Anne Dudley: Crossing the bar

Ola Gjeilo: Song of the Universal

Del arrangementet

bottom of page