Arrangementer

søn. 20. okt. | Nidaros domkirke

Høstkonsert

Registration is Closed
Høstkonsert

Tid og sted

20. okt. 2019, 20:00
Nidaros domkirke, Trondheim, Norway

Program

Med musikk av den svenske komponisten Susanna Lindmark ønsker Nidarosdomens jentekor velkommen til høstkonsert! 

Program: Susanna Lindmark - Missa brevis Susanna Lindmark - Song of praise Susanna Lindmark - Song of hope 

I tillegg får vi høre musikk av blant andre Karin Rehnqvist, Ivo Antognini, Gabriel Fauré og John Rutter.

Susanna Lindmark er en kreativ kordirigent og komponist som i koret Arctic Light har opprettet et utviklingsforum for unge kvinnelige sangere fra Norrbotten hvor kommunikasjon, scenisk fremføring og improvisasjon er viktige deler.

Med røtter i den klassiske koretradisjonen og med inspirasjon fra folkemusikk fra forskjellige deler av verden, andre kunstformer som improvisasjonsteater, bevegelse og visuell kunst, danner hun korets kunstneriske profil med ønsket om å bevege og finne nye måter for korsangen som uttrykksform.

En rekke av komposisjonene hennes er utgitt av Gehrmans og Bo Ejebys forlag, og musikken hennes har blitt rost og belønnet internasjonalt.

Susanna, som ble kåret til Piteå kommunes kulturprisvinner i 2012, er en ofte etterspurt workshopleder og foreleser i både Sverige og i utlandet innen korsang, metoder og ledelse, og er også aktiv som korets produsent.

I 2016 ble bestillingsverket Ensam är du ingen, (suite for barnekor, diskantkor, stryketrio, klarinett og slagverk) på Gøteborgsoperaen med tekster av Willliam Shakespeare.

Hennes Song of Praise var en bestilling til 600-årsjubileet for Basilica St Martin i Bingen, Tyskland.

Lindmark ble kåret til Sveriges barne- og ungdomskorleder i 2017, og mottok samme år Madeleine Uggla-stipendet.

Medvirkende: Nidarosdomens jentekor og dirigent Anita Brevik Ragnhild Faanes - saxofon Marit Aspås - cello Martin Smidt - perkusjon Maria Næss - klaver

Del dette arrangementet