Arrangementer

lør. 05. jun. | Vår Frue kirke

Book of Prayer

Registration is Closed
Book of Prayer

Tid og sted

05. jun., 16:00
Vår Frue kirke, Kongens gate, Trondheim

Program

I forbindelse med 10 års-jubileet for "VÅR FRUE - ÅPEN KIRKE" 2007-2017, ble jubileumsverket «Book of Prayer» av Tale Næss (tekst) og Knut Størdal (musikk) urfremført. Verket bygger på tekster fra «Tanke- og bønneboka».

På et bord under galleriet i Vår Frue kirke ligger en spiralperm, en slags gjestebok for Vår Frue – åpen kirke som har fått navnet «Tanke- og bønneboka». Gjennom de første 10 årene var det blitt fylt over 60 slike bøker. I Tanke- og bønneboka har mennesker skrevet hilsener, desperate bønner, sinneutbrudd, gledesutbrudd og takkeord. Knut Størdal fikk ideen om å lage et musikkverk med utgangspunkt i noen av disse tekstene. Han fikk med seg forfatteren Tale Næss til å bearbeide og organisere tekstmaterialet. I tillegg til tekster fra bønneboka er det brukt salmetekster, bibeltekster og noe nyskrevet tekst. Musikken i verket tar blant annet utgangspunkt i signalet som spilles fra klokkespillet i Vår Frue hver hele time, nemlig Mariahymnen «Salve regina», og musikken i verket inneholder både vakker jentekorsang og støy fra elgitar og slagverk.

I tillegg til "Book of Prayer", innleder Nidarosdomens jentekor med en egen avdeling med verker av blant annet Jake Runestad og Kim André Arnesen.

I samarbeid med Kirkens Bymisjon. 

Del dette arrangementet