top of page

Magnificat

 

2014 (2L v/ Morten Lindberg)

 

 

MEDVIRKENDE:

Lise Granden Berg – sopran
Øyvind Gimse – cello
Ola Gjeilo – piano
Maria Næss – piano
Magne H. Draagen – orgel
Nidarosdomens jentekor, Ungdomsgruppa
TrondheimSolistene
Anita Brevik – dirigent

 

 

MAGNIFICAT er Marias lovsang i et av Bibelens største under: Engelen Gabriel besøker Maria med budskap om at hun skal bli mor til Guds sønn. Komponisten Kim André Arnesen uttrykker noe av det en ung og fattig kvinne må ha kjent på ved et slikt budskap: Undring, hengivenhet, takknemlighet, glede, ydmykhet, håp og barmhjertighet. Med hjerte for de fattige valgte Gud nettopp en fattig kvinne til å være mor til Hans sønn sier noe om at synet på verden går nedenfra og opp. Magnificat er en bønn for de syke, fattige, en sang om hjelp og håp for de som sliter.

 

MUSICA CELESTIS er inspirert av middelalderens himmelske englesang som priser Gud i all evighet. Aaron Jay Kernis leder en enkel og åpen melodi og et harmonisk mønster gjennom en rekke variasjoner, som en passacaglia, og modulasjoner som er rammet inn av en introduksjon og koda.

 

I TUNDRA har Ola Gjeilo latt seg inspirere av Hardangerviddas vakre natur, og hans SONG OF THE UNIVERSAL formidler gjennom Walt Whitman’s poesi optimismen, rausheten og troen på vår dypere menneskelighet.

 

Med innføringen av høydekanaler vil akustiske refleksjoner skape en naturlig lydnærhet som oppstår både rundt og over lytteren. Auro-3D på denne Pure Audio Blu-ray’en presenterer en lydgjengivelse som er mer realistisk enn noe du noen gang før har hørt. Dette setter en helt ny standard for dybdeopplevelse og innkapsler lytteren i en kokong av naturtro lyd.

 

Velkommen inn i Nidarosdomen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page